Tequila 100 % Agave
Tequila
Mezcal 100 % Agave
Sotol 100 % Agave
Likör (tequilabaserad)
Agave Syrup
Producenter
Köp & beställning
Beställ DIREKT
Agave Syrup
&Jones Concentrado de Agave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'

    

”Den perfekta balansen och sötman i cocktails och drinkar”

!LANSERAS I MARS 2011, MEN VI HAR REDAN IDAG TILLGÅNG TILL ETT BEGRÄNSAT ANTAL PROVER. KONTAKTA OSS!

Historian bakom &Jones Concentrado de Agave

För flera år sedan insåg vi att att agave syrup är det bästa sötningsmedlet i cocktails, speciellt när det gäller tequila- och mezcalbaserade drinkar. Hittills har agave syrup endast varit tillgängligt genom hälsokostaffärer och i välsorterade livsmedelsbutiker. Men vi har inte där eller någonstans runt om i världen hittat en agave syrup som uppfyller våra krav på den perfekta syrupen för barer. Den perfekta agave syrupen för barer ska:

# vara så lättflytande att den inte behöver blandas med vatten
# vara helt stabil så att inte vatten och agave syrup faller isär och flaskan måste skakas vid upprepade tillfällen 
#

ha den högsta fruktoshalten och därmed det lägsta glykemiska indexet (GI) på marknaden

#

ha en mjuk och nötig smak med en riktigt trevlig avslutning, och definitivt inte ha någon bitterhet (vilket tyvärr finns i många produkter) som perfekt sötar, rundar av och förhöjer cocktails

#

ha ett garanterat ursprung, det vill säga ett det är en genuin mexikansk 100 % agave syrup som enbart gjorts av Agave Tequilana Weber Blue som odlats i Jalisco i Mexiko

# vara en ekoloisk produkt som uppfyller EUs regler för ekologisk produktion
# vara buteljerad i en flaska som passar perfekt i "speed racket", den ska inte behöva buteljeras om i baren
# en presentation som är sann sitt ursprung och återspeglar denna produkts exklusivitet

Eftersom det inte fanns någon produkt på marknaden som uppfyllde alla dessa krav (och faktiskt få som uppfyllde några av dem), beslutade vi oss för att utveckla en helt ny produkt. &Jones Concentrado de Agave Para Bar uppfyller alla krav vi ställer och namnet säger allt - en ekologisk agave syrup som gjorts speciellt för att möjliggöra skapandet av fantastiska cocktails.

vår produkt &Jones Concentrado de Agave

&Jones Concentrado de Agave är en speciellt utvecklad agave syrup för att passa direkt för baren. Den är mer lättflytande än andra produkter och är därför enkel att använda i cocktails. Den har dessutom ett högre fruktosinnehåll och därmed ett lägreGI än andra produkter. Den passar också utmärkt i matlagning, både i varmrätter och till efterrätter.

Färg, doft och smak

Relativt trögflytande, ungefär som lönnsirap. Ljus bärnstensfärg och doftar karamell. Mjuk och len i munnen, med karaktär av fransk nougat och nötter. Behaglig avslutning, där sötman ligger kvar i munnen utan bitterhet. Högre känsla av sötma än vanlig sockerlösning (sackaros), vilket gör att mindre mängd behövs. Ger rund- och mjukhet när den används i cocktails, i synnerhet med lagrade destillat.

Tillverkning

Agaven som används för att tillverka &Jones Classic Cocktails Agave Syrup är Agave Tequilana Weber Blue som främst skördats i Jalisco. Agaven mals och agavejuicen genomgår en hydrolys för att omvandla inulin (som är en komplex kolhydrat som naturligt finns i agaven) till i huvudsak fruktos. Därefter koncentreras juicen så att den får rätt sockerinnehåll och konsistens, färdig att använda för exklusiva cocktailblandningar.

Om destilleriet

Biofermich är ett företag som ägs och drivs av två forskare vid universitetet i Morelia i Michoacán i Mexiko. Under sin forskning har de utvecklat en process för att göra en renare och mer fruktoshaltig Miel de Agave än någon annan på marknaden. Agave Syrup görs enligt ett speciellt recept för AliasSmith för att fungera optimalt för drinkar och cocktails.

Certifierad i EU som ekologisk produkt

  

 

 

 

Mexico Agricultural
AB-BIO-620

 

 

Kategori:
Typ:
Ursprung:
Bakning:
Fruktos:
Glykemiskt index:
Volym/vikt:
Antal i låda:

KLASSIFICERING

Agave Syrup (Agave Nectar, Miel de Agave)
Light Amber Premium
Agave Tequilana Weber Blue från Jalisco, Mexico
Hydrolys
Runt 83%
22 (vanlig sockerlag har ett GI  på 92, honung 104)
750 ml/1000 gram
6 flaskor

Hämta produktblad

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies