Tequila 100 % Agave
Tequila
Garcia
Viva México
El Gran Viejo
Reserva del Señor
Sombrero Negro
Tequila Express
Mezcal 100 % Agave
Sotol 100 % Agave
Likör (tequilabaserad)
Agave Syrup
Producenter
Köp & beställning
Beställ DIREKT
Tequila

Tequila görs på minst 51 % agave, resterande delar är andra socker- eller stärkeesorter som rörsocker eller melass. Agaven vara av sorten Agave Tequilana Weber Blue som odlats inom det område som godkänts enligt normen för agaveodling. Tillverkningen och eventuell fatlagring måste också ske inom detta område. Buteljeringen får ske utanför området, även utanför Mexiko. Man kan även hitta riktigt trevliga och prisvärda tequilor i denna kategori och våra kan konkurrera med tequila 100% agave.

Du hittar fem typer av tequila - Blanco (som nästan alltid är olagrad men som får lagras i upp till 60 dagar på ekfat), Oro/Gold (som är en Blanco med färgad med karamell och ibland också är fatlagrad), Reposado (som lagras i mellan två och tolv månader på fat, Añejo (som lagras från ett upp till tre år) och slutligen Extra Añejo (som lagrats i mer än tre år).

De flesta ”vanliga” tequila som du hittar är industriellt framställda, d v s de har optimerats med tillsatser och industriella metoder för att producera en så billig produkt som möjligt. Alla våra tequila framställs hantverksmässigt med så högt agaveinnehåll som möjligt utan några tillsatser. Du kommer med all säkerhet att märka skillnaden mellan de två när du jämför, och förmodligen undvika de industriella produkterna i framtiden.

FULLSORTIMENTSARTIKLAR

TILLFÄLLIGT SORTIMENT

 

NYHET!

Unik Extra Añejo!

NYHET!

NYHET!

NYHET!

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies