Tequila 100 % Agave
Tequila
Mezcal 100 % Agave
Sotol 100 % Agave
Likör (tequilabaserad)
Agave Syrup
Producenter
Destiladora Azteca de Jalis
Feliciano Vivanco
Tequila Selecto de Amatitan
Tequilas del Señor
Köp & beställning
Beställ DIREKT
Tequilas del Señor

Gammalt och stort, men ändå litet

Tequilas del Señor grundades 1943 av Don Cesar Garcia. Han byggde destilleriet Rio de Plata i utkanterna av Guadalajara, Jalisco och man producerar fortfarande sin tequila i denna vackra byggnad. Idag ägs och leds av Manuel Garcia Villegas och hans söner, men man följer fortfarande traditionerna från Manuels pappa Don Cesar. Egentligen är Tequilas del Señor ett av de större tequilahusen i Mexko, men produkten är mycket liten i jämförelse med Jose Cuervo och Sauza. Fortfarande är produktionen mycket hantverksmässig.

Ett äkta familjeföretag

Tequilas del Señor är ett äkta familjeföretag; Manuel Garcia Villegas med söner är alla involverade i tillverkningen.

Don Manuel Garcia verkställande direktör för Tequilas del Señor, men hela familjen är djupt involverade i företaget. Juan Manuel García Otegui är ansvarig för den inhemska marknaden, Santiago García Otegui är ansvarig för agaveproduktionen och Gabriel García Otegui är ansvarig för för destilleriet. Tequilas del Señor verkligen ett familjeföretag.

En helt egen karaktär på produkterna

En stor del av produktionen ör fortfarande hantverksmässig, men metoderna har uppdaterats. Man använder en autoclavé för att baka agaven och enkelpannor i stål istället för i koppar.

En stor del av produktionen är fortfarande hantverksmässig, men metoderna har uppdaterats. Man använder autoclavé (en slags tryckkokare för att baka agaven) och enkelpannor i stål istället för i koppar.

Tequilas del Señors agavefält ligger i Los Altos, medan destilleriet ligger i centrala Jalisco. Destilleriet ligger alltså på låglandet, men tequilan är i huvudsak höglandstequila (man köper delar av sin agave från andra odlare på låglandet). Den typiska fruktigheten i höglandstequila är svår att hitta i deras produkter, men det är inte honungssötman. Du kommer att känna igen en lagrad tequila från Tequilas del Señor – vanilj, smörkola och karamell finns alltid där.

Häftigt undantag

Men det finns ett viktigt undantag i Tequilas del Señors produktportfölj, Herencia Historico. Den 27 maj 1997 skrevs att avtal mellan Mexiko och EU som ger ursprungsskydd för tequila i EU-länderna. Samma dag åkte Manuel Garcia tilll Jerez och köpte hundra 500-liters sherryfat, som idag används för att göra en sexnivås solera tequila 100 % agave. Detta gjordes för att fira denna historiska dag, därav produktens fullständiga namn Herencia Historico 27 de Mayo Solera 1997. Produktionen är naturligtvis begränsad eftersom man bara använder hundra fat; man gör maximalt 10 000 liter varje år.

  

Herencia Historico så vitt vi vet den enda sherryfatslagrade tequilan på marknaden, och definitivt den enda som är Solera.

Våra produkter från Tequilas del Señor

 

Blanco

Herencia de Plata Blanco

Tequila 100 % Agave / olagrad / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Tequlias del Señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Vann guldmedalj i International Review of Spirits Award. Herencia de Plata finns även som Reposado och Añejo, båda prisvinnare i Sverige och internationellt. Den passar utmärkt som bas i exklusiva cocktails och drinkar, men serveras också gärna som digestif/avec. Serveras sval (cirka 14°C) i Riedels tequilaglas.

Hämta produktblad

Reserva del Señor Blanco

Tequila 100 % Agave / olagrad / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Tequilas del señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

En ren och snygg blanco med höglandsagavens honungssötma. Den passar utmärkt kyld som digestif i Riedels tequilaglas eller som bas i riktigt lyxiga cocktails. Den fick bronsmedalj av The Beverage Testing Institute 2004 "Recommended". Reserva del Señor finns även som prisbelönt Reposado och Añejo.

Hämta produktblad

Garcia Lemon

Tequila / olagrad, smaksatt med limoncitos / 700 ml / 35% / Högland / Produceras av Tequilas del señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Garcia Lemon är en hantverksmässigt producerad tequila smaksatt med limoncitos, en limefrukt som är mycket smakrikare än vår persiska lime. Smaken och doften har tydlig karaktär av citrsfrukt, och för tankarna till en riktigt fräsch Margarita.

Dess främsta användningsområde är också i fräscha och fruktiga drinkar och cocktails, där limen lyfter smaken på frukt och bär. Den fungerar perfekt on-the-rocks serverad med en uns sockerlag och is.

Hämta produktblad

Reposado

Reserva del Señor Reposado

Tequila / 11 månader i bourbonfat / 1000 ml / 35% / Högland / Produceras av Tequlias del Señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

Herencia de Plata Reposado

Tequila 100 % Agave / 3 mån. i bourbonfat / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Tequlias del Señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Herencia de Plata Reposado vann guldmedalj i International Review of Spirits Award 2003, silvermedalj på Vin & Avecmässan 2005 och var ”starkt rekommenderad” i tidningen ”Livets Goda” #17 2005. Herencia de Plata finns även som Blanco och Añejo.

Den passar inte bara som avec eller apertif, utan är även en utmärkt bas för cocktails. Den avnjuts bäst sval (cirka 16°C) i ett Riedel tequilaglas. Ett annat roligt alternativ är ett servera Herencia de Plata med en kub is, vilket starkt framhäver de ljuva aromerna av choklad. Och tro det eller ej, men den passar fantastiskt bra med Skärvångens grönmögelost.

Hämta produktblad

Reserva del Señor Reposado

Tequila 100 % Agave / 11 mån. i bourbonfat / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Tequilas del señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

En reposado som stoltserar med alla finesser som är så typiska för Tequilas del Señors lagrade tequila 100 % agave - vanilj, smörkola och choklad. Den fungerar utmärkt som sval avec i Riedels tequilaglas, men fungerar också förvånansvärt bra till fyllig men inte stark koblåmögelost. Den fick dubbel guldmedalj i San Francisco World Spirits Competition 2003 och guldmedalj av The Beverage Testing Institute 2004 "Highly recommended". Reserva del Señor finns även som Blanco och Añejo.

Hämta produktblad

Añejo

Herencia de Plata Añejo

Tequila 100 % Agave / 1 år i bourbonfat / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Tequlias del Señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Herencia de Plata Añejo fick guldmedalj i International Review of Spirits Award 2003 och fick delad silvermedalj vid Guldkorken vid Vin & Avecmässan 2005.
Herencia de Plata finns även som Blanco och Reposado.

Den avnjuts bäst som en exklusiv avec som serveras sval (cirka 16°C) i ett Riedel tequilaglas, eller som bas i cocktails.

Hämta produktblad

Reserva del Señor Añejo

Tequila 100 % Agave / 18 mån. i bourbonfat / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Tequilas del señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

En maffig añejo med mycket smak från faten, som vanilj, smörkola, karamell och choklad. Den serveras bäst som avec i Riedels tequilaglas eller tillsammans med lite sötare kakaostinn choklad. Den fick silvermedalj av The Beverage Testing Institute 2004 "Highly recommended". Reserva del Señor finns också som Blanco och Reposado.

Hämta produktblad

Extra Añejo

Herencia Historico 27 de Mayo Solera 1997

Tequila 100 % Agave / Solera i Sherryfat / 700 ml / 38 % / Högland / Produceras av Tequilas del Señor i Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Herencia Historico valdes till Sveriges bästa Tequila Añejo av tidningen Apéritif 2006. Den 27 maj 1997 tecknades avtalet mellan Mexiko och EU som gav ursprungsskydd för tequila inom EU. Samma dag åkte Don Manuel Garcia till Jeres och köpte 100 sherry fat i Spanien vilken han gör sin långlagrade Solera tequila 100 % agave. Don Manuel ville hedra den historiska dagen, därav namnet Herencia Historico.

Den passar allra bäst som avec, tillsammans med en mörk, fruktig choklad eller varför inte tillsammans med en crème caramel.

Hämta produktblad

 

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies