Tequila 100 % Agave
Tequila
Mezcal 100 % Agave
Sotol 100 % Agave
Likör (tequilabaserad)
Agave Syrup
Producenter
Destiladora Azteca de Jalis
Feliciano Vivanco
Tequila Selecto de Amatitan
Tequilas del Señor
Köp & beställning
Beställ DIREKT
Feliciano Vivanco Y Asociados

Underbara aromer redan från början

Vi har jagat riktigt bra tequila ”mixto” under nästan två år, sådan tequila som faktiskt kan misstas för tequila 100 % agave. Det har inte varit lätt, men på en av våra resor i Mexiko fick vi jackpot i form av Feliciano Vivanco. Egentligen var det hans son Sergio som vi träffade och han hade med sig en flaska av deras Super Premiumtequila ”Buscadores” (som egentligen inte alls var den produkt vi mest av allt sökte). Men det räckte med doften för att konstatera att vi hade hittat ett fantastiskt tequilahus, vilket också bekräftades när vi njutningsfullt provade oss igenom deras hela sortiment. Vi kunde lyckliga konstatera att Feliciano Vivanco Y Asociados kvalitet går igenom hela produktlinjen, från Good Value till Super Premium.

Agaveodlare av rang

Sergio är marknadsansvarig för Feliciano Vivanco Y Asociados och är till skillnad från många stolta tequileros inte det minsta skrytsam. Vid vårt första besök på destilleriet möttes vi av Sergio, hans bror och företagets grundare tillika brödernas far Feliciano Vivanco Fonseca. Feliciano är fjärde generationens agavero (agaveodlare) och har hela sitt liv skött sina plantager med minutiöst omsorg. Vi har hört från andra att familjen Orendain betalade extra mycket för Felicianos agave, eftersom de gav mera socker än andras agave vid bakningen.

Ingången till El Ranchito i Arandas

Ett företag med anor

1994 grundades destilleriet El Ranchito , som ligger alldeles vid infarten till Arandas i Los Altos. Men företagets historia sträcker sig mycket längre tillbaka i tiden än så; redan under den kristna revolutionen 1919 – 1929 då Mexikos dåvarande president skilde kyrkan från staten (med minst sagt hårda protester från de troende) jobbade Feliciano Vivancos morfar (även han hette Feliciano Vivanco) med agaveodling. Sergio berättade att den gamle Felicianos broder istället för att gå ut och bruka agaven, arrangerade en räd mot den lokala polisstationen med syfte att befria hästarna. Olyckligtvis föll han offer för en kulspruta och kom att bli en lokal martyr.

En välutbildad familj

I fyra generationer lyckades familjen Vivanco väl med sina odlingar. Men Felicano den yngre ville dock att barnen (till skillnad från tidigare generationer Vivanco) skulle studera och alla sex söner har gått på universitetet. Detta var ett lyckokast för familjen, bröderna tog alla olika examen men har nu återförenats i familjens första destilleri ”El Ranchito”. En av bröderna utbildade sig till industriell ingenjör och har varit arkitekt för många av Mexikos främsta destillerier som Centinela, Don Nacho, Casa Noble och Patrón.

 

Man tar väl hand om sina agaveplantor

Familjen har strax över 800 hektar mark i Los Altos slutningar. Feliciano, idag 84 år, åker fortfarande ut varje vecka till odlingarna och följer upp det som skall göras ”Det blir bra tequila om jag visar mina agaveplantor att jag bryr mig om dem” säger han och ler. Tequilan som produceras på El Ranchito är av absolut världsklass och männen bakom har kanske en onödigt stor ödmjukhet med tanke på detta.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feliciano Vivancos kopparpanna

Fermentering till tonerna av Beethoven

Destilleriet är ganska litet, men har kapacitet att för cirka 20 000 liter i månaden. Agaven bakas i stora tegelugnar som hetas upp med ånga och vars väggar kalkas förre varje bakning. Agavejucien får fermentera till tonerna av Beethoven och destilleringer görs i stora kopparpannor. Feliciano Vivanco & Asociados lagrar sin tequila i fat från Jack Daniels och franska fat gjorda av limousineek. 

Våra produkter från Feliciano Vivanco Y Asociados

Blanco

Viva Mexico Blanco

Tequila / olagrad / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

Viva Mexico Blanco

Tequila 100 % Agave / olagrad / 700 ml / 38% / Högland / Produceras av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produkblad

Reposado

Viva Mexico Reposado

Tequila / 3 mån. på Jack Danielsfat / 700 ml / 38% / Högland / Producerad av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

Viva Mexico Reposado

Tequila 100 % Agave / 3 mån. på Jack Danielsfat / 700 ml / 38% / Högland / Producerad av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

Buscadores Reposado

Tequila 100 % Agave / lagrad i 9 mån. på limousinefat / 38% / Högland /
Producerad av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

 

Añejo

Viva Mexico Añejo

Tequila 100 % Agave / 1 år på Jack Danielsfat / 700 ml / 38% / Högland / Producerad av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

Buscadores Añejo

Tequila 100 % Agave / lagrad i 2 år på limousinefat / 38% / Högland /
Producerad av Feliciano Vivanco Y Asociados i Arandas, Jalisco, Mexiko

Hämta produktblad

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies