Nyheter
Pressmeddelande
Mediaservice
Pressklipp
Allt om Whisky 2011 Nr 1
Allt om drycker 2008-1
Allt om mat 2008-2
Allt om drycker 2007-3
Slitz 2007-10
Lustjakt 2007-3
PS RedPages 2007-09
apéritif 2007-4
Allt om mat 2007-10
Aftonbladet 2007-05-11
Drixx 2007-1
Aftonbladet 207-03-30
Punkt.Se 2007-03-23
Gourmet 2007-1
Elle 2007-2
KickOff 2006-4
Allt om Mat 2006-18
Helsingborgs Dagblad 2006-0
apéritif 2006-2
Vinordic 2006
journal chocolate 2006-1
Cosmopolitan 2006-3
apéritif 2006-1
Restauranger & Storkök 2006
Vin & Barjournalen 2006-1
Livets Goda 2005-17
entreprenör 2005-7
apéritif 2005-4
Allt om Mat 2005-9
Restauranger & Storkök 2008
The Spirits Business 2008-2
Östermalmsnytt 2008-04
Restauranger & Storkök. 200
The Spirits Business 2008-3
Hänt Extra 2008-21
imbibe 2008-May/June
Chocklad Festival 2008-10
Aperitif 2008-8
Allt om dryncker 2008-11
Metro 2009-03-12
Whisky&Bourbon 2009-1
Scanorama 2009-9
svr.se 2010-1
Veckans Affärer 2010-9
DN på Stad 20010-03
Livets Goda 2010-47
DN Söndag 2010-04-04
Whisky Magazine 2010-40
Whisky&Bourbon 2010-4
Hotell & restaurang Tidning
DN Mat & Dryck 2011-01-30
imbibe 2011-jan/feb
apéritif 2011 Nr 2
Pressklipp

 

apéritif 2011 Nr 2 "Långlagrad tequila för första gången på Systembolaget"

Intresset för hantverkmässigt producerad tequila ökar kraftigt i Sverige och den 21 februari lanserades för första gången en långlagrad tequila 100 % agave i Systembolagets fasta sortiment.

Se artikeln

Allt om Whisky 2011 Nr 1 "Señor & Sangrita"

Tequilaimportören AliasSmith AB meddelar med ett jubel att deras Reserva del Señor Añejo just kvalat in i Systembolagets fasta sortiment efter en framgångsrik period i Beställningssortimentet.

Se artikeln

Imbibe Magazine 2011 Jan/Feb "Tequila & Terroir"

A growing number of tequila brands are making a point of their reginality, but is there an actual difference in flavour from highland to valley? Clinton Cawood and an expert paner wade through a truckload of blanco tequilas to separate the hype from reality.

Se artikeln

DN 2011-01-30 Mat & Dryck "taquiza tocobuffé på riktigt"

Utmana dig själv med extra spänande fredagsmys! Jens Linder och svenskmexikanske kocken Per Forsell visar hur du fixar en riktig mexikansk fest. Text: Jens Linder Foto: Fredrik Funck

Se artikeln

2010

Hotel & restaurang 2010 Nr 6 "Nytt rekord för Stockholm Beer and Whisky Festival"

Den besjälade tequila-ambassadören Claes Puebla Smith spred sitt budskap om "the real thing" (Sverige saknar i princip erfarenhet av och kunskap om seriör tequila).

Se artikeln

Whisky & Bourbon 2010 Nr 4 "Ny tequilaproducent till Sverige"

AliasSmith, importören som fokuserar på kvalitetstequila, introducerar en ny producent i Sverige lagom till Stockholm Beer & Whisky Fesival - 7 Leguas.

Se artikeln

 

Whisky Magazine 2010 Nr 40 "Spiritueux La sofie de découvert"

Une dégustation placée sous le signe de la découverte: au programme, mexcals dans les bureaus du Comercan à Oaxaca, au Mexique

Se artikeln

DN Söndag 2010-04-04

BENGT-GÖRAN KRONSTAM GAV HÖGSTA BETYG TILL RESERVA DEL SEÑOR TEQUILA AÑEJO I DN I HELGEN

Se artikeln

Livets Goda 2010 Nr 47 "Tequila Årets stora guide"

Europas första single-cask, cask-strength tequila!
Arette Gran Clase 10 Años är tequilaexperterna AliasSmiths allra första lansering under det mycket exklusiva varumärket ”Handpicked by AliasSmith”. Detta är ett koncept för utvald exklusiv lagrad tequila som buteljeras i den alkoholhalt den har i faten (”cask‐strength”). Faten har valts ut bland ett stort antal provade fat och måste tillhöra de bästa tequilafat AliasSmith stött på.
Arette Gran Clase10 Años blev 144 flaskor varav 96 säljs på den franska marknaden. Resterande 48 har tillfallit den svenska
marknaden.

Se artikeln
 

DN På Stad 2010-03-05 "Gott blandat"

Dubbel så dyr som en öl, men ger drinken verklingen valuta för pengarna? På stans Andreas Rolfer bad några av Stockholms bästa bartendrar att berätta vad, hur och av vem man ska beställa.

Se artikeln

Veckans Affärer 2010 Nr 9 "Claes Puebla Smith & Niclas Berg"

GRUNDARE RESP VD OCH GRUNDARE ALIASSMITH STOCKHOLM

Importör och producent med Europas bästa sortiment av tequila gjord till 100 procent av den mexikanska sukulenten blå agave.

Se artikeln

 

svr.se nr 1 2010 "Claes Puebla Smith, entreprenör ut i fingerspetsarna"

- När man verklingen brinner för det man gör kan man vakna vid sex eller sju på morgonen och önska att man hade vkna en timme tidigare, för då skulle man kunna åstakomma ännu mer just den dagen! Det säger Claes Puebla Smith, som ursprungligen är Samhällsbyggare men som nu bland annat har ett företag som säljer hantverksmassigt tillverkad Tequila över hela Europa.

Se artikeln

 

Scanorama Nr 9 2009 "Tequila rising"

MIXOLOGY Are you haunted by bad memories of throat-burning tequila hammered down with lime and salt? Then you should grab the first opportunity to visit the Oak Room in Copenhagen. The bar serves amazing drinks based on the Mexican firewater to a growing number of enthusiaasts. "Tequila is a fun challenge becouse hate it" bartender Carl Wrangel says.

Se artikeln

Whisky & Bourbon. Mässtidning "AliasSmith Uställare 2009"

Speciellt för mässan blir de världslansering av fyra fat single-cask, cask-strength tequila - Handpicked by AliasSmith.

Se artikeln

Metro 12 mars 2009 "En ny upplevelse"

Tequila  - god ren men även en utmärk bassprit i drinkar.

Se artikeln

 

Chocklad Festival 2008 "Carmen Garcia Tequila Bar"

I AliasSmith monter kan man köpa cocktails med tequila som bas och smaka på det stora utbudet tequila 100% Agave - en drynck som passar utmärkt till chocklad.

Se artikeln

Allt om Drycker nr11 2008 "Kvinnornas tequila"

Vinos Y Licores Azteca grundades 1999 och är ett mycket speciellt tequilahus. Det ägs och leds av Carmen Lucia Barajas Cardenas, kallad Melly av alla som känner henne. Melly är en av knappt en handfull kvinnor som nått en topposition i tequilabranschen; mansdominansen är enligt tradition nästa total.

 

Allt om Drycker nr11 2008 "Garcia Lemon" 

Den första oktober lanserades den första produkten från AliasSmith kvalitetstequila i Systembolagets ordinaries sortiment; Tequila Garcia Lemon.

Se artikeln

Aperitif nr 8 2008 "Första smaksatta tequilan. Garcia lemon"

Tequilan håller sakta på att bli riktigt etablerad i Sverige. Sedan den första oktober finns en smaksatt tequila på de flesta Systembolag, framtagen av de två delägarna i importfirma AliasSmith i Stockholm.

Se artikeln

imbibe May/June 2008 San Francisco bars "bars 'n' the hood"

It's already famous for its wine and food - now those same elements are turning San Francisco into a mecca for cocktails lovers too.

Tommy's Mexican Restaurant, located only a few chilly blocks fron the foggy Pacific Ocean. It's an unlikely place to find what many people have called the world's greatest tequila bar.

Se artikeln

Hänt Extra Nr 21 2008 "Texas + Tequila = Sant"

Tequila är inte shots, salt och citron, utan isteället en avec, en smakförhöjare till mat och en utsökt drinkingresiens berättade Marina Häll och Jessica Björk för gästerna som hade samlats för att inviga Texas Smokehouse nya tequilabar vid Östermalmstorg i Stockholm.

Se artikeln

The Spirits Business Nr 3 2008 Latin American Spirits "In the limelight"

After years of dominance from European and North American spirits like vodka and whiskey, the light has come on in the Latin quarter. Nushi Wijewardena goes out to find Tequila and cochaca dancing to a new beat.

Se artikeln

Restauranger och Storkök Nr 1 2008 "Mezcal och Sotol anyone?"

Det senaste från tequilaimportören AliasSmith är riktat till dem som redan känner sig hemma på 100% agavetequila.

Se artikeln

Östermalmsnytt Lördag 19 april 2008 "Marina är mästare på tequila"

Marina Häll på Östermalms nya tequilabar ger råd om vilken tequila du kan välja till maten.

Se artikeln

The Spirits Business Nr 2 2008 "It's all set for a Tequila sunrise"

The rough Mexican spirit that launched a thousand hangovers has reinvented itseld as a smoth and sophisticated brew. In its nes guise it is growing both in volume and popularity, both sides of the Atlantic.

Se artikeln

Allt om Drycker Nr 1 2008 "Tequila Maestros"

Det är tio år sedan EU erkände ursprungsskyddet för tequila, vilket drastiskt har minskat utbudet av falsk teruila i Europa. Men ändå behövs mer kunskap om drycken, kulturen och dess historia.

Mexikos ambassadör Norma Pensado korade den 17 januari nio nya Nordiska Tequila Maestros på den Mexikanska Ambassaden i Stockholm.

Se artikeln

Restauranger & Storkök Nr 1 2008 "Nio nya nordiska Tequila Maestros"

Mexikos ambassadör Norma Bertha Pensado Moreno diplomerade nio nya nordiska Tequila Maestros i januari.

Se artikeln

Allt om mat Nr 2 2008 "Tequila - myomspunnen och missförstådd"

Claes Puebla Smith och Niclas Berg möttes när de jobbade i IT-branschen i slutet av 90-talet. För tre år sedan bestämde de sig för att de vill göra något helt annat ihop och startade AliasSmith, som satsar på att ta in riktigt fin tequila till Sverige.

Se artikeln

Allt om drycker Nr 3 2007 "Pussa glaset!"

Tequila är Mexikos nationaldryck. För drygt tio år sedan började landet varumärkesskydda drycken för att slippa utblandade avarter. Tack vare importören AliasSMith kan nu "fylledrycken" bytas ut mot eleganta smaksensationer.

Se artikeln

Slitz Oktober 2007 "Tequilagurun Claes Puebla Smith lär dig allt som du behöver veta om tequila"

Slitredaktionen testade också flera av våra tequilor och gav fem skiftnycklar till Arette Gran Clase ("Våra varumärkesassociationer till spritsorten förflyttades prompt från en promiskuös chartervärld till en mer sofistikerad finsmakarmiljö, och vi gillar det") och Herencia Historico ("Det skakades, det luktades, lapades och njöts högaktningsfullt av detta förträffliga mexardricka").

Se artikeln

Lustjakt Nr 3 2007 "Efterrättsdrömmar med tequila"

Överraska gästerna med en spännande efterrättsdrink som förhöjs av det komplexa smakspektrat på en tequila av 100 % agavejuice. Kaffe, choklad, persika, citrus, kanel, anis och vanilj, är bara några exempel på smaker och kryddor som finns att upptäcka i de här kvalitetstequilorna.

Se artikeln

PS RedPages September 2007 "Från fulsprit till findricka"

Låt oss ta det från början: Tequilan är inte gjord på kaktus. Nej, du beöver inte salt och citron för dricka tequila. Nej, tequila måste inte drickas som shots eller cocktail. Jo, det är sant: det finns riktigt rökig tequila och på Kungsholmen finns det en krog som serverar tequila till pilgrimsmusslor och lammrostbiff! 

Se artikeln

apéritif Nr 4 2007 "40 sorters tequila!"

Tequila kommer mer och mer som dryck, både separat och som ingrediens i drinkar.Och då ska det inte vara den tequila som flertalet svenskar förknippar med salt i tumvecket, stark sprit och en citronklyfta.

Se artikeln

Allt om mat Nr 10 2007 "Hetast just nu: Tequila"

Det ska vara tequila i år. Men inte någon taskig sort med plasthatt på korken. 100 % agave ska det vara. I år firas att det är tio år sedan Mexiko började ...

Se artikeln

Aftonbladet 2007-05-11 "Djävulskt deliciöst"

På El Diablo är fintequila the shit. Om du bär sombrero på El Diablo kommer du inte in. I alla fall om du är en tequila.

Se artikeln

Drixx 2007 Nr 1 "Tequila Sunrise"

Tequila, citron och salt. Klassiskt men variationerna är oändliga. Den mytomspunna drycken har långsamt erövrat världen. Följ med Drixx dryckesexpert Jerry Lindahl långt ut på de mexikanska agavefälten.

Se artikeln

Aftonbladet 207-03-30 "Tequila - är inte alls så illa"

El Diablo ska ge tequilan sin revensch. Det kan vara den mest baktalade spritsorten av alla. Men gänget bakom El Diablo vill ändra folks syn på tequila. 

Se artikeln

Punkt.Se 2007-03-23 "Tres amigos i baren"

Nordens största ural av tequila finns på Kungsholmen. El Diablo Restaurant och Bar öppnade på Norra Agnegatan igår.

Se artikeln

Gourmet Nr 1 2007 "Tequilan dressar upp"

I årets första nummer av Gourmet publiceras den bästa artikel om tequila och mat vi läst och sett. Författaren och konnässören Mons Kallentoft står för artikeln, Bohman & Sjöstrand för de fantastiska bilderna, Paul Svensson (kökschef på F12, femma i Bocuse d'Or 2003) för maten och Sören Polonius (chefssommelier på F12, SM-vinnare i sommelieri 2006) för mat och tequilakombinationerna.

Se artikeln

Elle Nr 2 2007 "Chocka gästerna"

Känns konjak gubbigt och grappa uttjatat? Garanterat överraskande som finsprit är tequila ... (2007-01-25)

Se artikeln

KickOff Nr 4 2006 "Mer än salt och citron"

Det är med Tequila som med allt annat. Det finns mycket att uptäcka och fördomarna är många, och myterna dest fler. Följ med Jerry Lindahl på en resa till Mexiko och staden Tequila ... (2006-11-22)

Se artikeln

Allt om Mat Nr 18 2006 "Tacos, tequila och heta salsor - mot mathimlen i Mexiko"

Glöm texmex och tacoskal! Allt om Mat åkte till Mexiko för att ta reda på hur man verkligen äter och dricker i tacons och tequilans förlovade land ... (2006-10-31)

Se artikeln

Helsingsborgs Dagblad Söndag "Tequila sticker upp i Sverige"

Magnus Ransheim på HD skriver om AliasSmiths satsning och tequila 100 % agave. (2006-06-11)

Se artikeln

apéritif Nr 3 2006 "100 % utklassning"

AliasSmith tog storslam i apéritifs test av samtliga tequila añejo i Sverige (nåja, vi fick egentligen bara ha med en mindre del av vårt sortiment ). Herencia Historico segrade, med Arette Unique och Aha Toro Añejo på silver och bronsplats. (2006-04-21)

apéritif Nr 2 2006 "Storsäljare och nykomlingar bäst i test"

Tidningen apéritif publicerade i nummer 2, 2006 resultatet av sin blindtest av tequila på den svenska marknaden. Resultatet gladde oss eftersom Tequila Aha Toro Reposado korades som vinnare med beskrivningen ”Utklassar konkurrensen”. Herencia de Plata Reposado  kom på andra plats med motiveringen ”En helt egen stil”. (2006-03-24)

Se artikeln

apéritif Nr 2 2006 "Slutknackat - plats på scen för kvalitetstequila"

Tequilans rykte som snabbaste vägen till en rejäl bakfylla börjar blekna.
Det verkar som om nästa stora sprittrend efter karibisk rom blir kvalitetstequila.På andra sidan Atlanten är trenden tydlig. Förra året var tequila den snabbast växande spritkategorin på den amerikanska marknaden. Säkert dricks fortfarande en hel del som shots, slammers och knacks, men amerikanerna har också på allvar upptäckt hantverksmässigt producerad kvalitetstequila. Nu ingår den i cocktails på exklusiva barer där den gamla trogna Margaritan har fått sällskap av exempelvis ”Rude Cosmopolitan” (tequila istället för vodka) och ”Menta” (Mojito på tequila). (2006-03-24)

Se artikeln

journal chocolat Nr 1 2006 "Viva Tequila"

Tidningen Journal Chocolat har testat att kombinera Tequila 100 % Agave med högklassig choklad. Enligt tidningen passar Arette Unique till all choklad, men den i särklass bästa kombinationen var med ”Les Origines Mexiko” från Italienska Andrea Stainer, som framställs av kakao från Mexiko. (2006-03-05)

Se artikeln

Cosmopolitan Nr 3 2006 "Tequila + glamour = äntligen sant"

Trött på att få hjärnsläpp och göra fantasilösa barbeställningar som vodka tonic eller ett glas vitt? Ett elegantare alternativ är en fin tequila, som Herencia de Plata Reposado ... Be om en tequila med hundra procent agave i ett champagneglas med en isbit ... " (2006-02-27)

Se artikeln

apéritif Nr 1 2006 "Ny tequilatrio på bolaget"

"Nu lanserar lilla, men engagerade, tequilaimportören AliasSmith tre av sina tequilasorter i beställningssortimentet. Mission: att visa svenska folket hur "riktig" tequila smakar, sådan som är gjord på 100 % agave. Med tanke på att det tidigare endast funnits fyra 100 % agavetequilor att få tag på i Sverige är detta en smärre revolution ..." (2006-02-17)

Se artikeln

Restauranger & Storkök Nr1 2006 "Tequila - stark trend"

"Glöm shot, knack och slammer. Tequilan står på tur som trendspriten nummer ett. Självklart pratar vi om 100 procent agave." Intervju med AliasSmith, fakta om tequila och rekommendationer från Claes - Arette Blanco, Aha Toro Reposado, Arette Unique och Herencia de Plata Reposado. (2006-02-09)

Se artikeln

Vin & BarJournalen Nr 1 2006 "Fynda unik lagrad tequila"

Vin & BarJournalen ger tillsammans med AliasSmith unika erbjudanden till sina prenumeranter, nämligen två av AliasSmiths allra bästa långlagrade tequilor till ett helt oslagbart pris. (2006-01-27)

Se artikeln

 

Vin & BarJournalen Nr 1 2006 "Tequila - gudagåvan från Aztekerna"

Tequila är först ut i Vin & Barjournalens serie "Basen i baren". I en faktaspäckad och koncentrerad artikel beskriver man historien, myterna, tillverkningen och klassificeringen. Man ger ett flertal drinkrecept och recept på tillbehör. Man rekommenderar Herencia de Plata Reposado som en bra tequila. (2006-01-27)

Se artikeln

Livets Goda Nr 17 2005 "Tequila - rise and shine"

Lär dig historien bakom tequila och hur den tillverkas. (2005-11-01)

Se artikeln

Livets Goda Nr 17 2005 "Officiella tequila ambassadörer"

Intervju med Claes Puebla Smith och Niclas Berg. (2005-11-01)

Se artikeln

Livets Goda Nr 17 2005 "Livets godaste tequilas "

Provsmakning av några av våra produkter. (2005-11-01)

Se artikeln

gourmet Nr 5 2005 "Tequilatime"

Provningssmakning av alla tequila och tequila 100 % agave som fanns i Systembolagets ordinarie och beställningssortiment i augusti 2005, totalt fjorton sorter. Tyvärr finns ingen av våra produkter med, då testen gjordes innan våra lanseringar på Systembolaget. (2005-10)

Kanal 5 i programmet Drickbart Avsnitt 7

Provsmakning av Arette Unique 100 % agave. (2005-10)

Läs mer på deras hemsida!

entreprenör Nr 7 2005 "100 % TEQUILA"

Intervju med Claes Puebla Smith och Niclas Berg. (2005-09-21)

Se artikeln

apéritif Nr 4 2005 "Ny aktör satsar på fintequila"

Nystartade spritimportören AliasSmith satsar enbart på kvalitetstequila framställd av 100 % agave. I USA är det denna typ av tequila som står för den mest dramatiska försäljningsökningen på senare år. (2005-06-10)

Se artikeln

Metro Torsdag 9 juni 2005 "Poppis dricka agave-tequila"

En trend just nu är att dricka tequila av hög kvalitet gjord på 100 procent agave + recept och bild på vår cocktail "Spicy Tequini". (2005-06-09)

Blanda Spicy Tequini!

Allt om mat Nr 9 2005 "Tequila till kaffet"

Claes Puebla Smith och Niclas Berg på nystartade importföretaget AliasSmith i Stockholm har tagit på sig att relansera tequilan för oss svenskar och förhoppningsvis också revolutionera vår inställning till den mexikanska drycken. (2005-06-08)

Se artikeln

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies