Nyheter
Pressmeddelande
Mediaservice
Pressklipp
23 nya TequilaMaestros diplomeras av Mexikos ambassadör under TequilaGalan 2015

Tisdagen den 12 maj premierade Mexikos ambassadör Augustin Gasca Pliego branschens nya TequilaMaestros till en Tequila Gala i sitt residens på Djursholm. Diplomanderna har under 2013 - 2014 studerat och klarat av provet som gör dem till TequilaMaestros. Bland de diplomerade finns 17 svenskar en holländare, en belgare en fransman, två italienare och en finländare.

TequilaGalan är ett event där branschens viktigaste aktörer bjuds in till ambassadörens residens i Djursholm, för att bevittna diplomering av nya TequilaMaestros och premiering av särskilt viktiga insatser i branschen. Tillställningen blev möjlig tack vare insatser och bidrag från mexikanska ambassaden, handelskontoret ProMéxico, Tequila Don Julio, Patrón, Jose Cuervo och Arette.

TequilaMaestro är en utbildning som ges av Consejo Regulador del Tequila (CRT) genom tequilaexperten AliasSmith. Utbildningen är riktad till journalister, bartenders och sommeliers och har funnits i Norden sedan 2006. Bland de första TequilaMaestros återfinns personligheter som Sören Polunious, Steffo Törnquvist och Bengt Frithiofsson. Under utbildningen studerade deltagarna bland annat tequilans historia, agavens betydelse för tequilan, tillverkning och lagring, typicitet, provningsteknik och sätt att kombinera tequila med olika maträtter.

Europas nya TequiaMaestros är: Andrea Patelli, Andres Ponce, Anna Örnberg, CH Eriksson, David Trampe, Fredrik Sjölin Jacob Kroner, Joakim Olsson, Jonas Frid, Karl Mellquist, Kim Nicander, Kobe Desmet, Lars Renbjer, Linnea Holmlund, Ludvig Grenmo, Magnus Widmark, Nathalie Haglund, Oscar Carlson, Pierre Abbasi, Robert Östlund, Teodor Greiff, Tommaso Panarelo och Jani Suuntamo.

"Det är fantastiskt kul att intresset för Mexiko och dess kulinariska skatter ökar och att det visas med fler TequilaMaestros" säger Claes Puebla Smith, utbildaren för CRT och tillägger, "Bara under ett halvår har minst 5 nya äkta "MexMex" restauranger öppnat i Sverige vilket vi tror kommer att ge ett avtryck på hur svenskar ser på den äkta tequilan".

Mexikos ambassad informerade under tillställningen att turismen till Mexiko 2014 (besökare från hela världen) ökade med hela 20 % till 29 miljoner besökare. Svenskar som föra året valde att flyga de 7 000 km till Mexiko var 44 500, en ökning med drygt 100 % på fem år. "Vi är mycket glada över att fler upptäcker vårt land, kultur och är riktigt stolta över att kunna diplomera de nya TequilaMaestros som varje dag inviger fler personer till vårt lands stolta gastronomiska kultur" säger Agustin Gasca Pliego, Mexikos ambassadör i Mexiko tillika värd för TequilaGalan 2015. Nästa TequilaMaestro utbildning kommer att gå av stapeln i september och innefatta en resa till Mexiko.

 

Mer information om utbildningen finns på www.aliassmith.se

AliasSmith AB Kontakt: Claes Puebla Smith

Telefon: 070-710 36 91

e-post: claes@aliassmith.se

 

Consejo Regulador del Tequila

Kontakt: Fernando Cano

Telefon: +41 22 560 6057

e-post: fernando.cano@crt.org.mx

 

AliasSmith AB är en svensk spritimportör med affärsidé att erbjuda det bästa sortimentet av Mexikanska destillat på den europeiska marknaden. Företaget arbetar med att introducera och beskydda unika, traditionsrika och sofistikerade spritdrycker från Mexiko. Claes Puebla Smith utbildades av CRT i augusti 2005.

Consejo Regulador del Tequila (CRT) är Mexikos kontrollorgan för Tequilatillverkning. CRT bildades 1993 med syfte att certifiera och kontrollera alla destillerier för att på så sätt kunna garantera konsumenten produktens äkthet och kvalitet. Alla aktörer som vill odla agave och tillverka tequila måste vara anslutna till CRT och till punkt och pricka följa normen. Organisationen genomför rigorösa kontroller av all tillverkning, lagring och försäljningen samt arbetar internationellt med att försvara varumärket Tequila. Tack vare CRT, erkände EU 1997 ursprungsskyddet för Tequila.

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies