Nyheter
Pressmeddelande
Mediaservice
Pressklipp
Allt om Whisky 2011 Nr 1
Allt om drycker 2008-1
Allt om mat 2008-2
Allt om drycker 2007-3
Slitz 2007-10
Lustjakt 2007-3
PS RedPages 2007-09
apéritif 2007-4
Allt om mat 2007-10
Aftonbladet 2007-05-11
Drixx 2007-1
Aftonbladet 207-03-30
Punkt.Se 2007-03-23
Gourmet 2007-1
Elle 2007-2
KickOff 2006-4
Allt om Mat 2006-18
Helsingborgs Dagblad 2006-0
apéritif 2006-2
Vinordic 2006
journal chocolate 2006-1
Cosmopolitan 2006-3
apéritif 2006-1
Restauranger & Storkök 2006
Vin & Barjournalen 2006-1
Livets Goda 2005-17
entreprenör 2005-7
apéritif 2005-4
Allt om Mat 2005-9
Restauranger & Storkök 2008
The Spirits Business 2008-2
Östermalmsnytt 2008-04
Restauranger & Storkök. 200
The Spirits Business 2008-3
Hänt Extra 2008-21
imbibe 2008-May/June
Chocklad Festival 2008-10
Aperitif 2008-8
Allt om dryncker 2008-11
Metro 2009-03-12
Whisky&Bourbon 2009-1
Scanorama 2009-9
svr.se 2010-1
Veckans Affärer 2010-9
DN på Stad 20010-03
Livets Goda 2010-47
DN Söndag 2010-04-04
Whisky Magazine 2010-40
Whisky&Bourbon 2010-4
Hotell & restaurang Tidning
DN Mat & Dryck 2011-01-30
imbibe 2011-jan/feb
apéritif 2011 Nr 2
Tequila Årets stora guide

Nyhet: Whisky och Bourbon Single-cask, cask-strength, 10 år, 144 flaskor –den mest exklusiva tequilan någonsin i Sverige!

Älskade Tequila. En historia om indianer, en helig planta och törstande spanjorer. Av Michel Jamais

Den heliga agave. Tequila och dess besläktade spritdrycker mezcal (södra Mexiko) och sotol (norra) framställs av saften från agavens tjocka stam. Agave bildar en helt egen familj, Agavacae, som är nära släkt med familjen liljor (Amarilidacae), men inte alls någon kaktus som många personer tror. Dessvärre är missförståndet väl utbrett och inte bli bättre av att en av de mest sålda tequilasorterna, Sierra, har en kaktus på etiketten, eller att det i Mexiko säljs tequila i lerkrus i form av kaktusar!

Tequilans väg från jord till bord. Reser man runt bland destillerierna i Jalisco, man att framställningen av tequila hos alla destillerier bär många likheter, men också att varje firma har något av en egen teknik eller typ av utrustning. Idén är emellertid alltid densamma, att laka ur stärkelsen och doftämnen ur agavefrukten till en mäsk, sedan jäsa upp denna så kallade aguamiel till en alkoholhaltid dryck som därefter destilleras till tequila.

Producenterna. Livets Goda har träffat ett antal producenter, stora som små, för att ge dig en bred bakgrund om vad som händer i tequilaproducenrande Jalisco. Av Jan Petersén.

Livets Goda TEQUILAGUIDE

Uppfigt: Genom att blint prova ett 30-tal destillat (någon Sotol och Mexcal har insmugit sig med även om stilen är något annorlunda så har vi en gemensam nämnare kring agaven) hitta Livets Godaste tequila.

Medel: Se, dofta, smaka och protokollföra enligt Livets Godas poängskala

Serveringsordning: Från blanco till añejo och underordning alkoholhalt.

Europas första single-cask, cask-strength tequila!
Arette Gran Clase 10 Años är tequilaexperterna AliasSmiths allra första lansering under det mycket exklusiva varumärket ”Handpicked by AliasSmith”. Detta är ett koncept för utvald exklusiv lagrad tequila som buteljeras i den alkoholhalt den har i faten (”cask‐strength”). Faten har valts ut bland ett stort antal provade fat och måste tillhöra de bästa tequilafat AliasSmith stött på.
Arette Gran Clase10 Años blev 144 flaskor varav 96 säljs på den franska marknaden. Resterande 48 har tillfallit den svenska marknaden.

Tilltugg tequila. Dessa recept är härliga "teasers" till tequila och härliga att servera en provning eller varför inte som fördrink till en god tequila innan maten. Samtiliga recept är beräknade för småplock till fyra personer. Recept Anna Henning-Moberg. Bild Magnus Skoglöf

 

Marina Häll tequilaälskare och agaveambassadör. I tequilands förlovade hemland - Mexiko - finns inga kvinnliga tequila maestros men Sverige har flera stycken. Livets Goda har träggat en av dem. Marina Häll, tequilaälskare och chef för Sveriges enda tequilabar. Av Anna Henning Moberg.

Copyright © AliasSmith AB. Information om cookies